PNW Veenkolonien14-09-2015: Veel kennis en informatie uitgewisseld tijdens Eiwitdag op 3 september

Donderdag 3 september jl. was op Innovatiecentrum Veenkoloniën in Valthermond een bijzonder informatieve bijeenkomst over de teelt van eiwitrijke gewassen als soja, lupine en aardappelen. Er waren niet alleen presentaties over onderzoeksresultaten, er was ook teeltinformatie en een presentatie van toepassingen van de plantaardige eiwitten als veevoeder, in cosmetica, maar ook voor menselijke consumptie in de vorm van smakelijke vleesvervangers. Deze vleesvervangers konden worden geproefd tijdens de lunch op de proefvelden, waarbij het gelukkig droog bleef.

Tijdens het ochtendprogramma kreeg de voorzitter van de Regiegroep InnovatieVeenkolonien Johan Russchen uit handen van burgemeester Jan Seton een oorkonde, waarmee InnovatieVeenkolonien als supporter van Cittaslowgemeente Borger-Odoorn werd verwelkomd!

Een ander hoogtepunt was de officiële uitreiking aan de Stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën en lupineteler van het eerste uur: Roelf Maarsingh uit Klazienaveen, van de eerste brochure "Lupine voor menselijke consumptie – Teelthandleiding". Aan auteur Udo Prins was de eer deze overhandiging te verzorgen. Klik hier om de brochure te bestellen of te downloaden.

Presentaties
Tijdens het programma zijn de volgende presentaties gehouden:

In de pers
Naar aanleiding van de Eiwitdag zijn de volgende artikelen in de agrarische vakpers verschenen:


Dit bericht is een combinatie van een aantal artikelen van gelijke strekking die ook zijn geplaatst op Innovatieveenkolonien.nl

« Nieuwsoverzicht