PNW Veenkolonien21-05-2015: Tweede bodemkaravaan vertrekt op 27 mei

Op 27 mei a.s. wordt vanuit de praktijknetwerken 'Opheffen bodemverdichting' en 'Kwantificeren bodemverdichting' een 2e bodemkaravaan georganiseerd. De eerste bodemkaravaan op 8 december eindigde in een ‘technische’ discussie over hoe laagtes zijn op te knappen. We gaan op 27 mei hierop verder door en bezoeken o.a. diepe veenputten en gemengwoelde percelen met grote en kleine laagtes. Wat zijn de oorzaken van de ‘overlast’. Wat zijn de mogelijkheden met zand uit de directe omgeving; bruikbaar en hoeveel dan?

De bodemkaravaan trekt deze keer van Nieuw-Dordrecht naar Emmer-Compascuum. Het hele programma is op dit moment nog niet klaar, houdt hiervoor de website www.innovatieveenkolonien.nl in de gaten.
Het ochtendprogramma begint in ieder geval op een aantal percelen bij/van Henk Kersten, Blatterswijk Westzijde 19 in Nieuw Dordrecht. De karavaan eindigt om ongeveer 16.30 uur aan de oostzijde van Emmer-Compascuum.

Tijdstip
De koffie staat vanaf 9.30 uur klaar in de kantine van Henk Kersten, Blatterswijk Westzijde 19 in Nieuw Dordrecht (op de hoek van de Tweede Boerwijk). Eindtijd is 16.30 uur.

Opgave
In verband met de organisatie van de dag en de lunch vragen wij u om u op te geven. Dit doet u door een e-mail terug te sturen naar Jan van Berkum (jvanberkum@aequator.nl) met daarin of u de hele dag komt of een gedeelte van de dag (vm of nm) en of u gebruik wilt maken van de lunch.

 

Dit bericht is ook geplaatst op Innovatieveenkolonien.nl

« Nieuwsoverzicht