PNW veldleeuwerik veenkolonien16-04-2015: Bodemdag Veenkoloniën 2015

In het Jaar van de Bodem wordt op donderdag 18 juni in Valthermond de Bodemdag Veenkoloniën 2015 georganiseerd met als thema: 'Hoe houden we de bodem vruchtbaar?'

Is het streven naar hogere opbrengsten per hectare in de Veenkoloniën geen roofbouw op de bodem? Hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid of hoe houd je die op peil? Wat moet ik nu doen om mijn grond zo vruchtbaar mogelijk door te geven aan toekomstige generaties?

Tijdens de Bodemdag 2015 worden deze vragen vanuit verschillende aandachtsgebieden belicht. We doen dit in het veld, door experts, met de opgedane kennis van de Praktijknetwerken en het Praktijkonderzoek in Valthermond.
De veldrondleidingen zijn ’s ochtends en ’s middags. Daarnaast zijn er doorlopend lezingen, posterpresentaties en demonstraties op en rond het erf van de Proefboerderij.

U bent van harte welkom op 18 juni in Valthermond!

Locatie
Proefboerderij 't Kompas / Innovatiecentrum Veenkoloniën, Noorderdiep 211, Valthermond.

Meer informatie
De Bodemdag Veenkoloniën 2015 wordt georganiseerd door InnovatieVeenkoloniën, Wageningen UR (PPO-agv) en LTO-Noord i.s.m. de partners in de Veenkoloniale Praktijknetwerken. Meer informatie op www.innovatieveenkolonien.nl. Binnenkort verschijnt hier ook het definitieve programma.

 

Dit bericht is ook geplaatst op Innovatieveenkolonien.nl

« Nieuwsoverzicht