PNW veenkolonien02-04-2015: Kom in de Kas - Tuinbouw, daar zit muziek in!

Tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen graag wat er allemaal bij komt kijken om mooie producten te kweken. Dit jaar organiseert de tuinbouw in Klazienaveen en Erica voor de 38e keer Kom in de kas. Op zaterdag 11 en zondag 12 april openen de kassen hun deuren. Kom in de Kas is de naam van de open dagen in de glastuinbouw, waaraan 15 bedrijven in het tuinbouwgebied Klazienaveen deelnemen. Behalve kennismaken met de tuinders en hun bedrijven, kan er ook worden genoten van een grote bloemententoonstelling met verkoop van bloemen, groenten en planten. Tijdens het evenement laten tuinders zien dat de glastuinbouw een sector is WAAR MUZIEK IN ZIT!

Het groeit op achter het glas
Rozen zo ver je kunt kijken, een voorbeeld van een waterzuivering via schimmels tot de bloei van de hortensia’s. Het kan in de kas, want de tuinbouw is een innovatieve sector. Van gerbera’s tot salix en van paprika’s tot komkommers, het groeit allemaal op achter het glas van de kas. De kwaliteit van het product en de zorg voor het milieu zijn daarbij vanzelfsprekend belangrijk. Hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat kunnen bezoekers nu zelf ervaren. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin en lekker in de buurt.

Van alles te beleven
Op beide dagen is er een prachtige bloemen-planten-groente tentoonstelling. Deze wordt opgebouwd door leerlingen van het AOC De Groene Welle in Zwolle. Bij Drenthe Flowers op De Strijp staat een hele grote Geranium piramide tentoongesteld en zijn diverse kinderactiviteiten. Zaterdag 11 april om 10.00 uur in Business Centrum Klazienaveen (BCK), De Gantel 10 te Klazienaveen is de officiële opening. Daarna is er de prijsuitreiking voor het beste bloemstuk van de tentoonstelling voor één van de leerlingen van het AOC De Groene Welle.

Bezoek je Kom in de Kas? Doe dan mee met de #kasfoto2015 wedstrijd! Je kunt nu al foto’s insturen van voorgaande jaren. Meer informatie staat op de Facebookpagina van Kom in de Kas.
Voor de kinderen is er dit jaar een kleurwedstrijd. De kleurplaat is te downloaden vanaf de site www.tuinbouwemmen.nl. Voor de prijswinnaar/prijswinnares heeft Henk Busscher van Busscher Drums een prijs beschikbaar gesteld van € 110,- voor een kinderfeestje.
De kleurplaat kan ingeleverd worden bij Het Tuinderscafé bij de tentoonstelling, De Gantel 10 te Klazienaveen.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Klazienaveen nemen 15 bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 11 april en van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 12 april. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door regionale toeleveranciers en Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer, Interpolis en Rabobank. Op www.komindekas.nl kunt u zien welke kassen bij u in de buurt open zijn. Volg Kom in de Kas via Facebook en Twitter. 

 

Dit bericht is ook geplaatst op Innovatieveenkolonien.nl

« Nieuwsoverzicht