aardwarmtekomkommers04-04-2013: Workshop 'Klimaat' en bezoek aan Den Ouden Compost voor Praktijknetwerk 'Bodem, Klimaat en Biodiversiteit'

Op woensdag 27 februari jl. is voor de deelnemers aan het praktijknetwerk Klimaat, Bodem en Biodiversiteit in een Duurzame Boomteelt een workshop 'Klimaat & Klimaatlat' georganiseerd. De workshop werd gegeven voor Emiel Elferink; Adviseur Energie en Klimaat bij CLM.

Het praktijknetwerk is erop gericht om een duurzamere boomteelt te realiseren. Hierbij worden verschillende aspecten zoals bemesting en klimaat meegenomen. In het kader van dit praktijknetwerk is voor de deelnemers een workshop gegeven.
Tijdens deze workshop werd ingegaan op de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering, daarbij werd ook stilgestaan bij de effecten voor de Nederlandse Boomteelt.
Een ander deel van de workshop had betrekking op de klimaatlat. De klimaatlat is stap voor stap doorlopen samen met de kwekers. Hierbij is ook uitgelegd wat de resultaten zeggen, en hoe de kweker hiermee kan omgaan.

Op donderdag 28 maart hebben de deelnemers aan dit praktijknetwerk een bezoek gebracht aan Den Ouden Compost in Haps. Dit bedrijf heeft ook de compost geleverd welke gebruikt is in een proef met betrekking tot bodemvruchtbaarheid in combinatie met verschillende manieren van bemesting. Tijdens de excursie hebben de deelnemers kennis genomen van het productieproces en de verschillende vormen van compost en bodemverbeteraars. Het was een interessante excursie waarbij theorie en kennis samenkwamen.

Meer informatie bij netwerkbegeleider Chiel van der Voort

« Nieuwsoverzicht