slim flevoland06-03-2012: Opslag elektriciteit uit wind- en zonne-energie nog niet rendabel

Het is nog niet rendabel om de elektriciteit die via zon of wind wordt opgewekt, in batterijen op te slaan. Verdere verbetering van de batterijtechniek en verdere verlaging van de prijs van batterijen zal daar verandering in brengen. Dat staat in het rapport “Energieopslag maakt windenergie voorspelbaar” dat wordt gepresenteerd tijdens het symposium “Slim Flevoland” van het Energiegilde dat op 8 maart in Lelystad wordt gehouden.

Producenten van duurzame energie kunnen via energieopslag of slimme netwerken op de elektriciteitsmarkt een meerprijs generen voor hun groene stroom. Met onderdelen als APX/ENDEX, Onbalansmarkt, transportkosten en/of energiebelasting kan energie uit wind en zon voorspelbaar worden gemaakt en hoeven er minder hoge eisen te worden gesteld aan het energienetwerk. Om de energieopslag rendabel te maken, moet de batterijtechniek zich nog verder ontwikkelen en zal de verwachte prijsdaling van de batterijen door moeten zetten.

Tijdens het symposium “Slim Flevoland”  op 8 maart in Lelystad worden o.a. de resultaten van dit onderzoek toegelicht. Het symposium “Slim Flevoland”  wordt georganiseerd door het Energiegilde , samen met het OMFL en mede mogelijk gemaakt door de OMFL, Wageningen UR, Ministerie van EL&I en de EU. Deelnemers kunnen zich t/m 7 maart inschrijven via: www.energiegilde.nl of  via Andrea.Terbijhe@wur.nl,
tel. 0320-291532.

 

 

 

« Nieuwsoverzicht