Attentiemail Praktijknetwerken in de land- en tuinbouw

Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven, bekijk dan hier de webversie.
Aan- of afmelden? Klik hier.

Attentiemail 01 september 2015

PNW Veenkolonien01-09-2015: Bijeenkomst plantaardige eiwitten

Perspectieven voor teelt en verwerking van plantaardige eiwitten in de Veenkoloniën
Op 3 september (aanmelding is nog mogelijk!) organiseert InnovatieVeenkoloniën een bijeenkomst over de teelt en verwerking van plantaardige eiwitten. ‘s Ochtends wordt ingegaan op de perspectieven voor plantaardige eiwitten in het kader van gezond voedsel. ’s Middags gaat het specifiek over de teelt van lupine en soja in de Veenkoloniën. Tussendoor wordt een proeverij georganiseerd waarin lekkere en gezonde hapjes op het menu staan. Er is dan ook gelegenheid om de demovelden van meer »

PNW Veenkolonien21-08-2015: Praktijknetwerk bekijkt effecten van plaatsen stuwtjes in sloten bedrijf Ormel

Een aantal weken geleden zijn tijdens de derde en laatste bijeenkomst van het Praktijknetwerk 'Regelbare drainage Veenkoloniën' de effecten bekeken van het plaatsen van een aantal stuwtjes in de sloten op het bedrijf van Hugo Ormel in Bruinehaar. Doel hiervan is de waterhuishouding op het bedrijf te verbeteren om daarmee veenoxidatie tegen te gaan. meer »

PNW MRL in vollegrondsgroenten20-08-2015: Gangbare en biologische telers krijgen verlenging voor praktijknetwerk rond bodemgezondheid

Het Praktijknetwerk 'hoge opbrengst en schoon water met grondige aanpak' heeft na de officiële looptijd een doorstart gemaakt. In het netwerk werken biologische en gangbare telers samen aan bodemmaatregelen die helpen om de uitspoeling te verminderen. Overheden, waterschappen en drinkwaterbedrijven juichen deze aanpak toe en hebben daarom verlenging mogelijk gemaakt, aansluitend op het project Schoon Water voor Brabant. meer »

PNW MRL in vollegrondsgroenten20-08-2015: ‘Groene gewasbeschermingsmiddelen maken groenten met minder residu mogelijk’

Met het integreren van groene middelen in het spuitschema, kan de hoeveelheid residuen van gewasbeschermingsmiddelen in groente verder omlaag. Dat blijkt uit de ervaringen van het Praktijknetwerk 'MRL in vollegrondsgroenten', waarin telers, Proeftuin Zwaagdijk, Bayer CropScience, een groentensnijderij en een handelsorganisatie de afgelopen drie jaar hebben samengewerkt. Met de gewijzigde aanpak van ziekten en plagen is ook de milieubelasting lager. meer »

PNW grenswaarden aan verdamping en vocht10-08-2015: Wijnbouw-hightech helpt glastuinbouwers bij energiezuinig telen

Een in de wijnbouw ontwikkelde techniek, waarbij sensoren rechtstreeks de vochtsituatie in de plant aflezen, kan waardevolle informatie leveren voor het fijnregelen van het klimaat in de kas. Het is een van de nieuwe aanknopingspunten die de acht glastuinders in het Praktijknetwerk 'Grenswaarden aan verdamping en vocht' hebben gevonden om energiezuinig telen naar een next level te brengen. Hun belangrijkste conclusie: je moet oude wetmatigheden loslaten en beter luisteren naar de plant. meer »

© Praktijknetwerken in de land- en tuinbouw 2011-2015.
Deze website wordt gehost door Wageningen UR en gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken.
Mail vragen en opmerkingen over de Website Praktijknetwerken in de Land- en Tuinbouw naar: webmaster PIDL