64. Buxus 2015 (boomkwekerij)

Doel praktijknetwerk
praktijknetwerk beetle eater effectief ingezetDe laatste jaren is het voor de Buxuskwekers steeds moeilijker om de teelt vrij te houden van de schimmelziekte Cylindrocladium buxicola, die taksterfte veroorzaakt. Enerzijds komt dit door weersextremen. Anderzijds zijn er geen goede middelen om de ziekte te bestrijden. Het gevolg is dat er te vaak moet worden ingegrepen met middelen die niet krachtig genoeg werken. Hierdoor ontstaat kans op resistentie van de schimmel tegen deze middelen. De aanvragers willen onderzoeken hoe zij de weerstand van het gewas kunnen verhogen en een nieuwe teeltmethodiek ontwikkelen; Buxusteelt 2015.

Aanpak
Kennis uitwisselen tussen kwekers, adviseurs en eindgebruikers over de ziekte. Veelbelovende beheersingsmethodes in praktijk toepassen en evalueren. Het effect van nutri├źntengebreken onderzoeken. Bodembedekkende materialen testen.

Nieuws

  • -

Producten

Contactpersoon :
   

Simon van Houwelingen, Cultus Agro Advies
tel: 06 45 178 757

« Overzicht netwerken

RijksoverheidHet Ministerie van Economische Zaken is eindverantwoordelijk voor POP2 in Nederland EU logoEuropees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland.